Geschiedenis

Gymgroep Sijoco werd gesticht in 1975. Voor die tijd turnden verschillende leerlingen van het College intensief tijdens de middagpauze. Dagelijks trainden ze van 12 u 00 tot 13 u 30 op Bekaf. Zij leerden het toestelturnen kennen in de turnlessen van Mr. Michel Meulemans. Tijdens het weekend reden ze naar Wijgmaal om er in de Gymgroep aldaar mee te oefenen. Wegens de te grote opkomst van geinteresseerde gymnasten en wegens de te verre verplaatsingen werd besloten om in Aarschot een Gymgroep op te richten.

We konden op veel steun van de ouders rekenen. De eerste bestuursploeg bestond o.a. uit Mevr. Lena Serneels, Mevr. José Geens, Mevr. Brems, Mr. Discart, Nora Porters en Michel Meulemans.

In september 1975 werden tal van gymnasten uit wijgmaal naar Aarschot verplaatst om er een soort introductieshow te geven. Heel wat nieuwe leden sloten aan. Het startschot was gegeven. Jaar na jaar groeide de vereniging dank zij de enthousiaste medewerking van tal van ouders en dank zij de goede prestaties van de gymnasten op competitie.

De grote doorbraak kwam er met de bouw van de nieuwe turnzaal met valput op Bekaf. Dit verschafte meer mogelijkheden. Er werd getraind in veiligere omstandigheden. In 1988 werden er contacten gelegd met Sovjettrainers en kwam er een intensieve samenwerking op gang met Wit-Rusland. Tal van Russiche, Poolse en Slovaakse toptrainers kwamen mee trainen waardoor we meer inzicht kregen in technieken en trainingsmethoden. Nationaal en Internationaal konden we met de besten mee. Vanessa Van De Plas nam succesvol deel aan Europees en Wereldkampioenschap.

Nog steeds gaan we verder op de ingeslagen weg. In samenwerking met de andere Gymgroepverenigingen in de regio kunnen wij onze gymnasten voldoende kwaliteitsvolle trainingsuren bezorgen waardoor we nog steeds toonaangevend zijn op Nationaal gebied. Onze topgymnasten krijgen hierdoor de kans om via de topsportschool in Gent door te stromen naar Internationaal turnen op hoog niveau.

Gymgroep Sijoco-Aarschot vzw is aangesloten bij de GymnastiekFederatie Vlaanderen onder stamnummer 822 en aangesloten bij de sportraad van Aarschot.

Oefenkernen:

Recreatief niveau

Bekaf Aarschot het sportcomplex in de lagere school Bekaf
- Sjib-Betekom De turnzaal van de school St. Jozefinstituut

Competitief niveau:

Bekaf Aarschot, het sportcomplex Bekaf, St. Jozefscollege
 In samenwerking met Gymgroep Holsbeek - Sportschuur te Holsbeek 
In samenwerking met Gymgroep Wijgmaal - W.B. het Boudewijnstadion te Kessel-lo
 In samenwerking met Gymgroep Herent - het sportcomplex in Herent